Een verhaal over energiekoorden

 

 Cording thema winter 1617


De ouden zeggen dat we bij onze geboorte niet alleen een navelstreng hebben, waarmee we verbonden zijn met onze moeders. We hebben ook een zilveren koord waarmee we verbonden zijn aan het Universum of de Planeet waar we oorspronkelijk vandaan komen. Toen ik dit voor het eerst hoorde, werd ik erg nieuwsgierig naar deze koorden.

Sindsdien heb ik geleerd dat er energiekoorden zijn tussen mensen. Moeders en baby's zijn verbonden met deze koorden, net als vaders en baby's. Echtgenoten zijn verbonden met energiekoorden, geliefden zijn zo verbonden, enzovoort. Dit beschouwen we als normaal. Maar we kunnen via deze energiekoorden ook verbonden zijn aan vreemden, aan situaties, aan herinneringen en aan andere energieën in de wereld. We worden allemaal geboren met een uniek energiesysteem en het managen van dit systeem is belangrijk. We moeten leren hoe te leven in onze lichamen en we moeten meer te weten komen over onze eigen energieën.

Wanneer we rondreisden door het land en praatten en werkten met mensen, zei Grandmother Spotted Eagle meer dan eens: “Kijk naar die man. Hij maakt op een seksuele manier een energetische verbinding met die zwijmelende vrouwen. Doe dat niet als leraar. Als een persoon seksuele energieën gebruikt om een energetische verbinding met anderen te maken dan is dat een inbreuk op de levensenergie (life force violation), omdat ze naar hem terug zullen keren voor dat gevoel en niet voor de boodschap die hij vertelt.”

Ik vroeg haar wat ze precies bedoelde.
“Je hebt gezichtsvermogen, Stomkop,” zei ze. “Kijk naar die man, daar rond zijn kruis (basis/root chakra), wat zie je?”
Ik keek naar de mannelijke leraar en naar het gebied waar Grootmoeder op doelde, en ik was geschokt, want ik zag rode vurige lijnen, als spinrag. Grootmoeder zei: “Dit zijn energiekoorden.” Het rode spinrag leek los te zweven, en dan, opeens, zap, maakte het zich vast aan hetzelfde gebied op het lichaam van verschillende mensen in het publiek.
“Ik kan het zien, Grootmoeder. Waarom doet hij dit?”, vroeg ik.
“Ik weet niet zeker of hij weet wat hij doet”, zei Grootmoeder, “maar wat heb je gezien bij degenen die de koorden ontvingen van hem?”
“Nou, die waren erg geïnteresseerd.”
“Het leek meer alsof ze smachtten naar hem”, gromde Grootmoeder. “In plaats van dat hij onderwijst vanuit het hart, onderwijst hij vanuit de geslachtsorganen.”

“Een leraar moet verantwoordelijk zijn naar zijn of haar mensen/studenten. Een leraar moet de mensen voeden en niet hun energie opzuigen of zich met hen verbinden via dat levenskoord. Nou is die man een behoorlijk oppervlakkige leraar. Hij is mogelijk een tijdje populair, maar zijn studenten zullen deze koorden snel breken, of hij zal ze verbreken wanneer hij heeft gekregen wat hij nodig heeft. En dan gaat hij weg en doet hij hetzelfde opnieuw en dan begint het weer van voren af aan.”

Ik heb vele jaren geobserveerd, gewerkt aan bewustzijn en grote discipline opgebouwd om ervoor te zorgen dat ik met mensen praat en werk vanuit het hartchakra of daarboven, en niet vanuit chakra's daaronder. Spirit heeft me ook verteld dat mensen zich kunnen en zullen proberen te hechten aan mijn energie. Ik heb ondervonden dat veel mensen een leraar zoeken zodat zij onder zijn of haar paraplu van bescherming en levenskracht kunnen verblijven, zodat zij hun eigen energieën om in het leven te leren niet hoeven te gebruiken. Dit stopt de gaven die Spirit heeft voor hun eigen groei. Vroeg op mijn Pad (Walk), heb ik manieren geleerd om energiekoorden met anderen te verbreken- altijd met liefde.

Ik heb ervaren dat ceremonies dit op een natuurlijke manier doen. Er gaat niets boven een Zweethut om de geest (mind), het hart en het lichaam te zuiveren van gif- en ik heb het gevoel dat een koord dat leidt tot wederzijdse afhankelijkheid een vergif is. Ik voel dat het goed is om de energiekoorden te verbreken met mensen die energieën van anderen gebruiken voor zichzelf. Verantwoordelijk zijn voor het bouwen van mijn eigen innerlijke en uiterlijke energievelden en mijn energie met liefde teruggeven aan de Aarde Moeder houdt mijn energie helder en schoon.

Zo veel mensen zeggen tegenwoordig: “Alsjeblieft, houd van mij”, en maken dan zo'n energetische verbinding dat ze letterlijk je heilige levenskracht wegzuigen. Je kan ook van hen houden zonder hen afhankelijk te maken van jouw energie of jezelf afhankelijk te maken van hun energie.

 

Fragment uit het boek 'Thunder's Grace. Walking the Road of Visions with my Lakota Grandmother. Geschreven door Mary Elisabeth Thunder.